Do. Sep 21st, 2023

De moeilijkheidsgraad van de Bitcoin (BTC) in de mijnbouw wordt geschat op een ander historisch hoogtepunt op zaterdag en vermindert de rentabiliteit van de mijnbouw, aangezien de rekenkracht van het netwerk nu met meer dan 20% is gestegen sinds begin augustus.

Mijnbouwproblemen, of de maatstaf voor hoe moeilijk het is om te concurreren voor mijnbouwbeloningen, zal volgens schattingen van de BTC-mijnbouwpool BTC.com met 12% stijgen tot 19,49 T.

Dit zou de op één na grootste stijging zijn in meer dan een jaar nadat de maatregel tijdens de vorige aanpassing minder dan twee weken geleden met 1,2% is gedaald.

Ook zou de moeilijkheidsgraad met 21% stijgen, in vergelijking met wat er was voor de derde Bitcoin Revolution halvering in mei toen de BTC-bloksubsidie gehalveerd werd tot BTC 6,25 per blok. De prijs van BTC steeg echter met ongeveer 28% in dezelfde periode.

De moeilijkheidsgraad van de Bitcoin wordt elke twee weken aangepast (of preciezer gezegd, elke 2016 blokken) om de normale bloktijd van 10 minuten te behouden. Volgens Bitinfocharts.com heeft het zich sinds de vorige aanpassing tussen 8 en 10,5 minuten verplaatst en staat het nu onder de 8 minuten, omdat de hashrate, oftewel de rekenkracht van het netwerk, de laatste tijd blijft stijgen.

Ondertussen hebben de mijnwerkers meer BTC bespaard dan ze in de afgelopen week hebben gegenereerd.

Von admin