Sa. Apr 13th, 2024

Etter en vedvarende prisoppgang har Cardano blitt den fjerde største kryptokurrency etter markedsverdi. Det er nå større enn Ripple.

  • Cardano økte med 92% i forrige uke og nådde en markedsverdi på 21 milliarder dollar.
  • Det er nå den fjerde største kryptovalutaen, bak Bitcoin, Ethereum og Tether.
  • Ved siden av Polkadot er Cardano en av Ethereums største konkurrenter.

En bullish uke for Cardano har presset markedsverdien til 21 milliarder dollar, noe som gjør den til den fjerde største kryptovalutaen.

Grønne stearinlys til Cardano

Cardanos ADA-valuta samlet seg over 90% i forrige uke og slo kort en høyde på $ 0,70 søndag. Den handles nå til 0,66 dollar, som setter markedsverdien til 21,1 milliarder dollar.

Det er blitt den fjerde største Crypto Bank etter markedsverdi, etterfølgende Bitcoin, Ethereum og Tether. Polkadot og Ripple er den nest største etter Cardano.

Den totale markedsverdi for kryptovaluta er omtrent $ 1.1 billioner, hvorav Bitcoin og Ethereum utgjør 75%.

Men med forrige ukes sterke resultater i markedene, har samtalen igjen vendt seg til Cardano. Det er en betydelig gjenoppretting fra eiendelens kurshandling i mars 2020, da den handlet mellom $ 0,02 og $ 0,03. På det tidspunktet var den nede over 97% fra januar 2018-rekorden.

Konkurranse om Ethereum

Cardano er en del av en klasse med kryptokurver som håper å konkurrere med Ethereums dominans over smart kontraktsteknologi. Ved siden av Polkadot blir det noen ganger referert til som et „Ethereum-drapsmann.“

Cardano ble skrevet av Charles Hoskinson og Polkadot av Gavin Wood, som begge var sterkt involvert i de første dagene av Ethereum. Vitalik Buterin ba berømt Hoskinson om å forlate Ethereum Foundation på grunn av et profesjonelt sammenstøt, som førte til at han startet Cardano.

Nylig har Polkadot sett flere lovende oppdateringer som kan hjelpe nettverket å trekke seg fra Ethereums markedsandel. De inkluderer lanseringen av Acala EVM, Moonbeams støtte til soliditetskompatible smarte kontrakter og STPs overgang til syntetisk kryss. Selv om alle disse oppdateringene potensielt truer Ethereum, foreslår de et skritt mot interoperabilitet, der de to kjedene jobber sammen.

Cardano har imidlertid ikke hatt samme suksess med sine nylige prosjekter. Likevel er Hoskinsons nettverk det nest mest aktive når det gjelder utviklerforpliktelser. I følge en januar 2021-rapport fra Outlier Ventures:

„De mest aktivt utviklede protokollene er Ethereum og Cardano, i en egen liga med tanke på kodeforpliktelser med 866 og 761 gjennomsnittlige ukentlige forpliktelser.“

Disse to nettverkene får grep blant økende priser i DeFi-rommet. En av de største kritikkene av Ethereum er gassgebyrene, som kan nå upredige priser når nettverket er tett. I løpet av det siste året eller så har bruk av Ethereum vært på 95% kapasitet ifølge Etherscan.

Ifølge cryptofees.info genererte Ethereum i gjennomsnitt 24 millioner dollar i avgifter den siste uken. Cardano slo $ 2 742,33, og Polkadot trakk bare $ 1 789,43. For at „Ethereum-drapsmennene“ skal leve opp til navnet sitt, må de tiltrekke seg betydelig flere brukere og byggere i løpet av årene fremover.

Hvis ikke, vil de sannsynligvis fortsette å bli referert til med et annet mindre gunstig navn: „ghostchains.“

Von admin