Do. Sep 21st, 2023

Bitcoin og globale aktier faldt timer efter, at den første præsidentdebat mellem Donald Trump og Joe Biden afsluttede på en kaotisk note.

Benchmark-kryptovalutaen slettede en betydelig del af dens tirsdaggevinster for at blive 1,19 procent lavere. Samtidig kastede futures bundet til Amerikas S & P 500-indeks 0,85 procent, hvilket antydede at åbne i negativt territorium ved åbningsklokken i New York onsdag.

Asien-Stillehavsmarkederne, herunder Australiens ASX 200, Japans Nikkei og Kinas Shanghai Composite, faldt også. I Europa faldt futures knyttet til Londons FTSE 0,5 procent.

VIX

Udsalget på tværs af risikomarkederne skete, da investorer gentog deres bekymring over et usikkert præsidentvalg i USA. Deres negative stemning tog tegn fra Trumps påstande om udbredt vælgerbedrageri og hans løfter om aktivt at udfordre resultatet.

Frygt for et omstridt valg skubbede VIX futures – et barometer til at måle markedsusikkerheden ved hjælp af volatilitet – højere. Økonomer, strateger og analytikere forudsagde en yderligere stigning i VIX forud for det amerikanske valg, der kan føre til et kortvarigt udsalg på aktiemarkedet.

„[Trumps] forslag om, at han aktivt vil bestride resultaterne i uger efter, at stemmesedlerne er talt, øger usikkerhedsniveauet for markedsdeltagerne og vil sandsynligvis føre til højere volatilitet, når vi nærmer os valgdagen,“ sagde Mark Haefele, investeringschef for global formueforvaltning på UBS.

VIRKNING PÅ BITCOIN

Mens Bitcoin-markedet ikke beskæftiger sig med geopolitiske opsætninger, antyder kryptokurrencyens uregelmæssige sammenhæng med globale markedssentimenter siden deres synkrone nedbrud i marts 2020 en indflydelse.

Så det ser ud til, at handlende / investorer med eksponering i både Bitcoin og aktiemarkederne har tendens til at sælge kryptokurrency for at udligne deres tab på tværs af aktier. Overleveraged forhandlere bruger også deres Bitcoin-fortjeneste til at udfylde deres marginpositioner. Det skaber yderligere et yderligere nedadgående pres på kryptovalutaen.

En af de andre grunde til, at handlende sælger Bitcoin, vedrører likviditet. I marts 2020 styrtede kryptokurrency sammen med de globale aktier, fordi investorer søgte at afdække kontanter. Som et resultat steg det amerikanske dollarindeks med 8,80 procent under routingen.

Federal Reserve’s ekspansive politik og den amerikanske kongres COVID-19-stimuluspakke på $ 200 billioner fik investorer til at flytte tilbage til aktie-, guld- og Bitcoin-markederne. Den amerikanske dollar faldt under fordelingen af bistanden. Og nu, hvor pakken løber ud, og den anden stimulusregning er forsinket, stiger den amerikanske dollar igen.

På den anden side handler Bitcoin næsten 13 procent lavere fra det år til dato høje nær $ 12.500. Kryptovalutaen udvikler sig nu i ukendt territorium. Det forventer ustabile sessioner forude, så længe det opretholder en sammenhæng med S&P 500.

Von admin