7 måneder senere, ble Bitcoins halvering priset inn?

Viktige takeaways

  • Bitcoins tilbud blir halvert hvert år for å dempe prisveksten og holde BTC knapp.
  • Den siste halveringen var sannsynligvis bare en av mange faktorer som førte til den siste prisaksjonen.
  • De fleste investorer i finansmarkedene har ikke vurdert Bitcoin til å halvere.

Hvert fjerde år halveres Bitcoins tilbud, noe som gjør eiendelen dobbelt så sjelden.

Mens teoriene sier at prisen derfor burde fordobles, uttalte Bitcoin-analytiker Nic Carter nylig at halveringen sannsynligvis ikke hadde en meningsfull effekt på prishandlingen.

Carters uttalelse er sannsynligvis en forenkling av det som fortsatt er en kompleks økonomisk mekanisme innebygd i nettverket. Kjernen i saken ligger i om Bitcoin er et effektivt marked, et som reagerer i sanntid på utviklingen i nyhetene og bredere finansmarkeder.

BTC var sannsynligvis ineffektiv i sin barndom da arbitrasjemuligheter mellom forskjellige fiat-valutaer og Bitcoin var mulige.

Nå, etter den tredje halveringshendelsen, har eiendelen blitt et mye annet dyr.

Motsatte teorier om Bitcoin Halvings

Den effektive markedshypotesen hevder at Bitcoins halvings er „priset inn“, noe som betyr at markedet har forventet hendelsene med lang tid i forveien og tatt hensyn til hver halvering i Bitcoin Loophole pris. Mens prisen har steget etter halvingen 2012 og 2016, gir ikke to halvinger nok data til å måle en trend, og det vil ta flere tiår å kartlegge effekten av halvinger på prisen nøyaktig.

På den annen side holder lager-til-strøm-modellen for Bitcoin-knapphet at Bitcoins avtagende tilbud vil sannsynligvis øke prisen. Modellen indikerer hvor mange år det vil ta å produsere den nåværende tilførselen av Bitcoin med den nåværende produksjonshastigheten, med konklusjonen at Bitcoin kan være over $ 100.000 innen utgangen av 2021.

Modellen ble popularisert av Plan B på Twitter og støttet av kommentatorer som Dan Held, leder for vekst i Kraken og tidligere Uber.

Held har til og med fortsatt å si at Bitcoin kan gå så høyt som $ 1 million.

I tale til Crypto Briefing uttalte Held at de bredere finansmarkedene ikke har priset i hendelser som Bitcoin-halveringen, og refererte til det faktum at mange deltakere ennå ikke er klar over hendelsen.

„Enkelt sagt, 99% av investorene har aldri seriøst vurdert det,“ sier Held.

Uventede hendelser Store drivere av BTC

Mens Bitcoin nylig toppet seg over en heltidshøyde, er det fortsatt enighet om at den siste halveringen ikke har gitt Bitcoin det store løftet mange forventet.

Økonom og Bitcoin-analytiker Alex Kruger snakket med Crypto Briefing og sa at halvinger sannsynligvis ikke er så store drivere som aksjer til aksjer tror, og siterer andre faktorer som spiller i markedene.

Diskusjonen omdefinerer også hva „priset inn“ betyr.

Selvfølgelig er etableringen av nye Bitcoin redusert i to saker. Men „mange andre variabler har også betydning,“ sier Kruger, og legger til at „de viktigste variablene bak denne oksekjøringen er institusjonelle og høyverdige individer krever, og Paypal.“

Kruger mener at mens „halveringen i 2020 drev prisen høyere før coronavirus traff“ til en viss grad, vil „påfølgende halvinger ikke ha så stor innvirkning.“

I følge denne teorien var uventede hendelser som notatet Paul Tudor Jones, som avslørte at milliardærsikringsforvalteren hadde mellom 1-2% av eiendelene sine i Bitcoin, var langt mer viktig for bull run enn den siste halveringen.

Hendelser som det amerikanske presidentvalget spiller sannsynligvis også en rolle.

Avslutningsvis raser halveringsdiskusjonen videre.

Det er ganske enkelt ikke nok data for en slik ny aktivaklasse til å finne ut effekten av spesifikke hendelser. Men hvis man skal følge lager-til-strøm-modellen, og BTC når $ 100.000 innen utgangen av neste år, vil det kanskje avgjøre saken helt.